Ze wandelen kilometers aan een stuk door weer en wind, op zoek naar dakloze mensen die het meeste hulp behoeven. Vaak is dit een zware uitputtingsslag. Wanneer de teams van Straatverplegers, gepakt met verpleegsets, op verkenning trekken door de straten van Brussel en Luik, moeten we ervoor zorgen dat dit in de best mogelijke omstandigheden gebeurt.

Deze rondes zijn kostbare en belangrijke momenten die de continuïteit van de zorg voor de meest kwetsbare mensen die op straat leven, waarborgen. Want iemand permanent redden uit het leven op straat, is geen sinecure. Het vergt veel geduld en doorzettingsvermogen om een vertrouwensband te scheppen en zo een zaadje te planten die, dankzij het zorg dragen voor zichzelf, uiteindelijk zal leiden tot langdurige herhuisvesting. Steeds vaker slagen onze teams hier binnen het jaar in.

Doe en gift voor onze verkenningrondes in Brussel en Luik

« Hoe langer dakloze mensen op straat leven, hoe groter de kans dat ze vroegtijdig sterven. Het is dus een periode die we zo kort mogelijk moeten proberen te houden. » aldus Dr. Pierre Ryckmans, medecoördinator en medisch manager. .

Met de nodige inspanningen en creatief vernuft, slagen we er bij Straatverplegers in om de kost van één ronde van een verkenningsduo te beperken tot 250 euro. Dit bekostigt zowel verzorgingsmateriaal als personeelskosten. In 2023 stond de teller van verkenningsrondes in Brussel en Luik op 579. Een mooi gemiddelde van 11 rondes per week. Dit jaar willen we hier niet voor onderdoen. Onze aanwezigheid op straat blijft broodnodig, willen we kwaliteitsvolle ondersteuning garanderen.

Daarom vragen we dit jaar om jouw hulp! Met 50.000 euro kunnen we 200 verkenningsrondes in Brussel en Luik financieren. Een essentiële stap in onze missie om een punt te zetten achter dakloosheid.

Wil je ons helpen onze ronde te financieren?