Als jonge verpleegster viel Émilie Meessen iets op: ondanks het grote aantal medisch-sociale verenigingen in Brussel waren er toch nog veel dakloze mensen. Samen met haar vriendin Sara Janssens, besloot ze in 2005 Straatverplegers vzw op te richten om daar wat aan te doen.

De vzw ontwikkelde in de loop der jaren een methodiek die gebaseerd is op hygiëne en gezondheid om een band op te bouwen met de meest kwetsbare dakloze mensen. En om hen te helpen een stabiele en duurzame huisvesting te vinden. In 2011 wordt huisvesting een essentieel onderdeel van ons werk.

Vandaag, begin 2023, telt Straatverplegers 50 medewerkers (v/m/x) in Brussel en 10 medewerkers (v/m/x) in Luik. Het is een multidisciplinair team van verpleegkundigen, maatschappelijk werkers, opvoeders, een arts en een ondersteunend managementteam.

De organisatie is actief met ploegen op straat, ploegen die aan huis gaan bij geherhuisveste mensen en een team om woonsten te zoeken of te helpen creëren. Daarnaast ontwikkelen we ook activiteiten op het vlak van sensibilisering en lobbying om tot structurele oplossingen te komen die een einde maken aan dakloosheid in Brussel, Luik, ... en elders.

Straatverplegers staat bekend om zijn resultaten en zijn efficiënte manier van werken in samenwerking met de verschillende medisch-sociale actoren.

 

Meer weten over ons werk?