50.000 € om dakloosheid
aan te pakken in Luik

Het einde van dakloosheid in Brussel
is een politieke keuze!

Bestel de nieuwe editie
van ons handboek "Sortir de la rue"
(enkel beschikbaar in het Frans)

Samen, maken we een einde aan dakloosheid !

Bij Straatverplegers, als medisch-sociale organisatie, zijn we er van overtuigd dat het einde van dakloosheid mogelijk is, in Brussel, in Luik, en elders.

Sinds 2006 dragen we hieraan bij in Brussel en sinds 2019 in Luik, door duurzame huisvesting te bieden aan de medisch gezien meest kwetsbare dakloze mensen.

Lees hier meer

[Samen,] maken we een einde aan dakloosheid ! [Samen,] maken we een einde aan dakloosheid !

Straatverplegers, dat is ...

191 mensen geherhuisvest
168 mensen opgevolgd (2022)
20083 patiënten-acties (2022)

Enkele verhalen

Raadpleeg alle artikels

Een hamburger en we kunnen weer verder!

We begeleiden meneer N nu al enkele jaren. Sedert hij het straatleven de rug heeft toegekeerd, leeft hij in een heel sobere accommodatie, nauwelijks gedecoreerd, die ons een beetje aan een gevangeniscel doet denken. Dat komt omdat hij als jonge man een tijd in de gevangenis heeft gezeten en dat werkt nog elke dag op hem door.

Lees verder

Een kleine tegenvaller

In deze getuigenis vertelt Lucia, een collega sociaal werkster, over haar eerste herhuisvestingervaring met Straatverplegers. Ze was toen nog stagiaire. Aangezien dit op een mislukking uitliep, is het een goede illustratie van de mogelijke ups & downs voorafgaand aan de duurzame re-integratie van dakloze mensen.

Lees verder

Een nieuw begin voor meneer A.

Die ochtend opent meneer A. het hek van het terrein waarop zijn modulaire woning staat. We hebben hem opgebeld om hem van onze onverwachte komst te verwittigen en hij heeft zich snel klaargemaakt om ons met een brede glimlach te ontvangen. Voor mij is het een weerzien nadat hij enkele maanden in zijn module heeft doorgebracht. Zijn zout- en peperkleurig haar is zorgvuldig geborsteld en zijn gezicht gebruind en vriendelijk. Hij nodigt ons hartelijk uit om binnen en koele coke te komen drinken.

Lees verder