Schrijf je in voor de
20km door Brussel 2024
met Straatverplegers

Samen dakloze
mensen een toekomst geven

Het einde van dakloosheid in Brussel
is een politieke keuze!

Samen, maken we een einde aan dakloosheid !

Bij Straatverplegers, als medisch-sociale organisatie, zijn we er van overtuigd dat het einde van dakloosheid mogelijk is, in Brussel, in Luik, en elders.

Sinds 2006 dragen we hieraan bij in Brussel en sinds 2019 in Luik, door duurzame huisvesting te bieden aan de medisch gezien meest kwetsbare dakloze mensen.

Lees hier meer

[Samen,] maken we een einde aan dakloosheid ! [Samen,] maken we een einde aan dakloosheid !

Straatverplegers, dat is ...

191 mensen geherhuisvest
168 mensen opgevolgd (2022)
20083 patiënten-acties (2022)

Enkele verhalen

Raadpleeg alle artikels

De wegen van de straat: het verhaal van een stagiair verpleegkundige

Ik koos voor een stage bij Straatverplegers om de problemen van dakloosheid en alles wat daarmee samenhangt beter te begrijpen. Ik ontdekte politieke, sociale, financiële en structurele problemen. Maar bovenal wilde ik de verhalen van daklozen begrijpen - begrijpen hoe ze in hun toestand terecht waren gekomen en tegelijkertijd het systeem waarin we leven ontcijferen.

Lees verder

Schaduw en licht

Dit is een moment waarop mijn collega en ik getuigen lijken te zijn van de afwezigheid van menselijke waardigheid, van angst, verdriet, woede. In werkelijkheid is dat niet zo. Alleen de schoonheid van het moment geldt.

Lees verder

"Op die momenten dacht ik niet aan werken"

Ik werk nu bijna anderhalf jaar in het huisvestingsteam van Straatverplegers. In die periode heb ik al veel mensen in hun persoonlijke parcours kunnen begeleiden en ieder van hen had een buitengewone, unieke en rijke levensloop. Elke patiënt die ik in het herstelproces leid, drukt een stempel op mijn geest en vergroot mijn kennis over deze wereld, dit systeem en zijn tekortkomingen, over mijzelf en mijn grenzen.

Lees verder