Belgium Sleep Out :
neem deel aan de solidaire
nacht tegen dakloosheid!

Nationale conferentie
“Van droom naar werkelijkheid:
het einde van dakloosheid in België”

Ik ben dit lichaam niet,
ik haat het.

Vacatures
verpleegster-verpleger

Samen, maken we een einde aan dakloosheid !

Bij Straatverplegers, als medisch-sociale organisatie, zijn we er van overtuigd dat het einde van dakloosheid mogelijk is, in Brussel, in Luik, en elders.

Sinds 2006 dragen we hieraan bij in Brussel en sinds 2019 in Luik, door duurzame huisvesting te bieden aan de medisch gezien meest kwetsbare dakloze mensen.

Lees hier meer

[Samen,] maken we een einde aan dakloosheid ! [Samen,] maken we een einde aan dakloosheid !

Straatverplegers, dat is ...

170 mensen geherhuisvest
208 mensen opgevolgd (2021)
16569 patiënten-acties (2021)

Enkele verhalen

Raadpleeg alle artikels

Van de straat naar een woning: dromen mag

Mevrouw T zit op de trap van een Brussels metrostation. Zoals gewoonlijk draagt ze een hoofddoek en een bloemetjesjurk. Als we haar uitnodigen, gaat ze met ons mee, soms met een brede glimlach op haar gladde en vermoeide gezicht, om even uit haar dagelijkse routine te komen, ver van het verkeerslawaai en de voorbijgangers die zonder pardon langs haar scheren.

Lees verder

Ik ben dit lichaam niet, ik haat het.

Dit is het verhaal van iemand die door het “My Way” team van Straatverplegers wordt begeleid. Het is ontroerend, zelfs schokkend. Gelukkig eindigt het op een positieve noot. 

Als ik mezelf vandaag als kind zou tegenkomen, zou ik zeggen: “Veel sterkte!”. Mijn grootste wens? Dat de meeste mensen die aan spierrheuma (polymyalgia rheumatica) lijden, kunnen werken zoals ze willen.

Lees verder

Een schitterend idee

Mijn eerste ontmoeting met u, meneer G., was zodanig dat ik er wel over moest schrijven. Daar zaten we dan op ons gemak rond een tafel om met u te praten over uw wensen, uw plannen. 

Lees verder