50.000 euro
voor onze straatrondes !

Steun Straatverplegers
bij de 20km door Brussel 2024

Het einde van dakloosheid in Brussel
is een politieke keuze!

Samen, maken we een einde aan dakloosheid !

Bij Straatverplegers, als medisch-sociale organisatie, zijn we er van overtuigd dat het einde van dakloosheid mogelijk is, in Brussel, in Luik, en elders.

Sinds 2006 dragen we hieraan bij in Brussel en sinds 2019 in Luik, door duurzame huisvesting te bieden aan de medisch gezien meest kwetsbare dakloze mensen.

Lees hier meer

[Samen,] maken we een einde aan dakloosheid ! [Samen,] maken we een einde aan dakloosheid !

Straatverplegers, dat is ...

217 mensen geherhuisvest
154 mensen opgevolgd (2023)
22507 patiënten-acties (2023)

Enkele verhalen

Raadpleeg alle artikels

Van crisis naar wederopbouw: de reis van drie patiënten

Onlangs zijn drie patiënten die we in hun woningen volgen, in het ziekenhuis opgenomen.

Ze woonden allemaal alleen en hadden allen te maken met fysieke, mentale en verslavingsproblemen. Ze waren niet gezind om ons advies om in bewaakte huisvesting te wonen, wat veel geschikter zou zijn geweest, op te volgen.

Lees verder

Het was een moment waarin de tijd stilstond

Ik ging met een collega twee broers bezoeken die we in hun woningen volgen. Ze zijn vrij jong vergeleken met onze gebruikelijke patiënten. We hadden bij één van hen afgesproken om samen naar de begraafplaats te gaan om het graf van hun moeder te bezoeken. Ze willen daar elk jaar in januari op de verjaardag van haar dood samen naar toe. Daar aangekomen nam ze na elkaar een moment van bezinning in acht. Mijn collega en ik hielden ons terzijde om ze daarin niet te storen.

Lees verder

Een ontroeren diepe ziel

Mevrouw H. begeleiden naar het einde van haar leven is veel meer dan een simpele opdracht. Het is een complexe reis, een uitdaging, een test voor het medeleven en de menselijke wil van ons team. Mevrouw H. heeft beproevingen doorgemaakt die maar weinigen van ons kunnen begrijpen: leven op straat, worstelen met drugsmisbruik en gezondheidsproblemen, iedere dag opnieuw.

Lees verder