Module Sweet Home

Vacatures
verpleegster-verpleger

Straatverplegers
viert 15 jaar!

20km door Brussel

Samen, maken we een einde aan dakloosheid !

Bij Straatverplegers, als medisch-sociale organisatie, zijn we er van overtuigd dat het einde van dakloosheid mogelijk is, in Brussel, in Luik, en elders.

Sinds 2006 dragen we hieraan bij in Brussel en sinds 2019 in Luik, door duurzame huisvesting te bieden aan de medisch gezien meest kwetsbare dakloze mensen.

Lees hier meer

[Samen,] maken we een einde aan dakloosheid ! [Samen,] maken we een einde aan dakloosheid !

Straatverplegers, dat is ...

170 mensen geherhuisvest
208 mensen opgevolgd (2021)
16569 patiënten-acties (2021)

Enkele verhalen

Raadpleeg alle artikels

U bent niet alleen, Mevrouw L.

Mevrouw L. is bijna 50 jaar oud. Ze leeft al 20 jaar op straat, is heel vroeg in instellingen beland en is slachtoffer van het falen van het Belgische systeem. Het Luikse Straatverplegersteam maakt zich grote zorgen over haar en voelt zich machteloos ten opzichte van haar ellende.

Lees verder

Het leek alsof hij een beetje bij ons was

We kenden haar echtgenoot, meneer N, heel goed - zowel op straat als vervolgens in zijn woning waar hij meerdere jaren verbleef. Hij was een levensgenieter en stak zijn mening niet onder stoelen of banken. Je kon hem nauwelijks missen als hij in de buurt was. Hij zat vol humor en wist mensen die hem ontmoetten voor zich in te nemen. Zijn twee passies waren Johnny en honden. Hij had ontelbare beproevingen overleefd, zodat men bijna was gaan geloven dat hij onsterfelijk was. Maar in de winter van 2021 hebben we afscheid van hem moeten nemen.

Lees verder

Door de rouw weer samengebracht

Vandaag heb ik meneer S. naar de begravenis van zijn moeder vergezeld.

Een paar dagen geleden hadden we van een familielid gehoord dat zijn moeder was overleden. Over de banden die hij nog met  zijn familie onderhield, wisten we weinig. Hij is geneigd ons met een brede glimlach te vertellen dat alles goed gaat, dat de contacten in orde zijn en dat het hem ook goed gaat. Maar we weten dat hij soms “te trots” is om ons te vertellen dat hij een moeilijke periode te verwerken heeft.

Lees verder