Catégorie

April 2021

Een veelbewogen medische afspraak

In deze vroege lente, hebben we een afspraak met Mevrouw V. * We gaan met haar naar het ziekenhuis voor een belangrijk onderzoek. Haar knie gaat sterk achteruit en ze kan bijna niet meer lopen.

Te laat komen is dus uitgesloten.

Lees verder

April 2021

Een glimlach die ontluikt, een vlam die weer aanwakkert

Suzanne leefde 12 jaar op straat in Brussel. Dankzij de intensieve begeleiding door Straatverplegers, en in samenwerking met verschillende andere organisaties, woont ze nu al 4 jaar terug in een huis. Ze is net opgenomen in het "My Way" project.

Lees verder

April 2021

"Hem krijg je nooit in een woning geplaatst"

Meneer T*, 65 jaar, woonde jaren in een tentje, alleen. Door psychische problemen was hij zo losgekoppeld van de werkelijkheid dat hij zijn hygiëne compleet verwaarloosde. Op stap gaan met hem was niet bepaald aangenaam omdat zijn geur ondraaglijk was en zijn gedrag problematisch kon zijn. We kregen zelfs te horen: "Hem krijg je nooit in een woning geplaatst".

Lees verder

Maart 2021

Nieuwe perspectieven

Deze week hebben we aan “teamwisseling” gedaan. Dit komt hierop neer dat ik, die normaal actief ben in het werk op straat, me heb ingewerkt in de afdeling “huisvesting”. 

Lees verder

Maart 2021

De behoefte er uit te geraken

Vandaag heb ik meneer J naar het ziekenhuis vergezeld voor een gesprek ter voorbereiding van zijn opname. Ik ken hem nu al bijna twee jaar. Vanmorgen is hij nerveus maar niet minder vastberaden om van zijn overmatig drankgebruik af te komen.

Lees verder

Maart 2021

Carlos : "mezelf zijn, vrij zijn"

[VIDEO] Carlo leefde 9 jaar op straat. In deze authentieke en pakkende getuigenis vertelt hij zijn verhaal en hoe hij uiteindelijk uit de straat geraakt is.

Lees verder

Maart 2021

Dany : "Hier voel ik me goed"

[VIDEO] Dany leefde 16 jaar op straat. In deze authentieke en pakkende getuigenis vertelt hij zijn verhaal en hoe hij uiteindelijk uit de straat geraakt is.

Lees verder

Februari 2021

Afstand nemen

Precies een jaar geleden begon ik, na 5 jaar hard werken bij Straatverplegers, aan een lange vakantie. Met de bedoeling wat afstand te nemen, na te denken over mijn professionele inzet en om een burn-out te vermijden.

Lees verder

December 2020

Maar wat is er in het leven van deze mensen gebeurd, dat ze tot dit punt zijn geraakt?

Naast het feit dat de persoon zelf op deze manier de schuld krijgt, heeft dit discours nog andere perverse effecten.

Lees verder

December 2020

Ergens rustig, zonder vervelende buren

Meneer N*. is een man op leeftijd. Het soort leeftijd dat lacht om het verleden en soms rouwt om de komende 'vervaldatum'. Meneer N. heeft het soms over die 'vervaldatum'. Met humor, en op zijn gezicht een glimlach die ogenschijnlijk de spot drijft met die laatste dag die ons allemaal te wachten staat.

Lees verder

Februari 2021

Meneer V heeft weer reden tot glimlachen

Telkens wanneer we hem ontmoetten, had hij een glimlach klaar, meneer V.

En iedere keer gebeurde er iets magisch, een moment van betovering.

Lees verder

December 2020

Meneer V. en zijn 'kamergenoten'

Mr. V. is een patiënt die we al een paar jaar volgen, eerst op straat, en vervolgens in zijn nieuwe woonst. Hij is zeer beminnelijk, met het hart op de tong.

Lees verder