Catégorie

Juli 2024

Bedankt voor jullie komst aan de 20 km!

MAllemaal bedankt voor jullie deelname aan de 20 km van dit jaar! Dankzij jullie hebben we een ongelooflijke bedrag opgehaald van wel €17.354! We kunnen dus zeker zeggen dat we ons oorspronkelijke doel ruim hebben gehaald. 

Lees verder

Mei 2024

2024, een scharnier jaar

Ik loop en stem om een einde te maken aan dakloosheid!

Voor de 17e deelname van Straatverplegers aan de 20 KM van Brussel richten we ons op de bijzondere politieke context van dit jaar. Het jaar 2024 vormt namelijk een scharniermoment: een "superverkiezingsjaar" waarin de Europese, wetgevende en regionale verkiezingen op zondag 9 juni worden gecombineerd met de gemeenteraadsverkiezingen op zondag 13 oktober.

Lees verder

Mei 2024

Team Straatverplegers loopt de 20KM van Brussel en stemt voor huisvesting

Ballon en QR-code ontrafelen politieke standpunten over dakloosheid

Brussel, 26 mei 2024

Onder het motto “Wij lopen en stemmen voor het einde van dakloosheid”, neemt Straatverplegers vzw voor de 17e keer deel aan de 20 kilometer van Brussel. De race valt dit jaar net voor de verkiezingen van juni 2024. De 221 lopers van Straatverplegers lopen daarom met een specifieke T-shirt en een ballon. Via een QR-code brengen ze het publiek op een webpagina waar de Brusselse partijprogramma’s ontleed zijn in functie van maatregelen die bijdragen aan het eind van dakloosheid, met een accent op huisvesting en geestelijke gezondheidszorg.

Lees verder

Mei 2024

Stem goed op 9 juni! Een terugblik op de politieke debatten over dakloosheid in Brussel.

Op 25 april bracht het door de daklozensector georganiseerde politieke debat verschillende leden van de Franstalige partijen samen: Delphine Chabbert (PS), Vincent De Wolf (MR), Alain Maron (Ecolo), Françoise De Smedt (PTB), Christophe De Beukelaer (Les Engagés) en Charles Hosten (DéFI).

Vervolgens vond op 13 mei het Nederlandstalige debat plaats met de zes belangrijkste partijen: Elke Van den Brandt (Groen), Els Rochette (Vooruit.Brussels) , Benjamin Dalle (CD&V), Sven Gatz (Open Vld), Jan Busselen (PVDA), Cieltje Van Achter (N-VA).

Lees verder

April 2024

Huisvesting redt levens! ACTIVITEITENVERSLAG 2023

Beste lezer, 2023 werd gekenmerkt door twee bekommernissen die, zoals steeds bij Straatverplegers, snel leiden tot actie: de creatie van huisvesting voor onze patiënten en de verbetering van hun geestelijke gezondheid.

Lees verder

Maart 2024

Doorbraak in Brussel: een quota sociale woningen voor dakloze mensen!

Op donderdag 14 maart keurde de Brusselse regering de invoering van een quota goed dat Openbare Vastgoedmaatschappijen (OVM) verbindt om tegen 2027 minstens 6% van de sociale woningen te reserveren voor dakloze mensen. Het komt er op vraag van de minister van Sociale Actie, Alain Maron, de staatssecretaris voor Huisvesting, Nawal Ben Hamou, en de dakloosheid-sector. Dit is fantastisch nieuws voor Straatverplegers dat, samen met andere verenigingen, deze eis al bijna 2 jaar hoog op de agenda van de Brusselse politiek zet. De strijd is niet voor niets geweest!

Lees verder

Maart 2024

50.000€ voor de financiering van straatrondes

 Met 50.000 euro kunnen we 200 verkenningsrondes in Brussel en Luik financieren. Een essentiële stap in onze missie om een punt te zetten achter dakloosheid.

Lees verder

Maart 2024

Neem deel aan de 20km en zet je actie op!

Loop net zoals Marilyn de 20 km door Brussel met ons en zet je actie op !

Lees haar verhaal over waarom ze heeft gekozen om voor Straatverplegers te lopen.

Lees verder

Maart 2024

JAAR OVERZICHT 2023 Huisvesting redt levens!

2023 werd gekenmerkt door twee bekommernissen die, zoals steeds bij Straatverplegers, snel leiden tot actie: de creatie van huisvesting voor onze patiënten en de verbetering van hun geestelijke gezondheid.

Voor meer info, download ons samenvattend activiteitenverslag!

Lees verder

Januari 2024

Schrijf je in voor de 20km door Brussel 2024 met Straatverplegers

Doe mee met ons team voor de 20km door Brussel op 26 mei 2024, en loop of wandel om jouw engagement voor het einde van dakloosheid te tonen!

Lees verder

December 2023

Recht op huisvesting video

"Je kan pas een stabiel leven opbouwen, als je een dak boven je hoofd hebt. Maar er is in Brussel een enorm tekort aan geschikte woningen, waar dakloze mensen gehuisvest kunnen worden. vzw Straatverplegers heeft er dan ook een voltijdse taak aan, om woonruimte te vinden zodat patiënten van straat gehaald kunnen worden."

Een reportage van BRUZZ voor de campagne Brussel Helpt 2023.

 

Lees verder

December 2023

Er is een oplossing voor dakloosheid: huisvesting

Sedert 2006 heeft Straatverplegers al meer dan 200 mensen in Brussel en Luik opnieuw aan een woning geholpen. In het kader van de campagne "Gift na gift bouwen we aan een toekomst voor dakloze mensen" vertellen Emilie Meessen, medeoprichtster, en Pierre Ryckmans, arts, over de inzet van de VZW bij de zorg voor dakloze mensen door middel van huisvesting.

Lees verder