Catégorie

April 2024

Huisvesting redt levens! ACTIVITEITENVERSLAG 2023

Beste lezer, 2023 werd gekenmerkt door twee bekommernissen die, zoals steeds bij Straatverplegers, snel leiden tot actie: de creatie van huisvesting voor onze patiënten en de verbetering van hun geestelijke gezondheid.

Lees verder

Maart 2024

Doorbraak in Brussel: een quota sociale woningen voor dakloze mensen!

Op donderdag 14 maart keurde de Brusselse regering de invoering van een quota goed dat Openbare Vastgoedmaatschappijen (OVM) verbindt om tegen 2027 minstens 6% van de sociale woningen te reserveren voor dakloze mensen. Het komt er op vraag van de minister van Sociale Actie, Alain Maron, de staatssecretaris voor Huisvesting, Nawal Ben Hamou, en de dakloosheid-sector. Dit is fantastisch nieuws voor Straatverplegers dat, samen met andere verenigingen, deze eis al bijna 2 jaar hoog op de agenda van de Brusselse politiek zet. De strijd is niet voor niets geweest!

Lees verder

Maart 2024

50.000€ voor de financiering van straatrondes

 Met 50.000 euro kunnen we 200 verkenningsrondes in Brussel en Luik financieren. Een essentiële stap in onze missie om een punt te zetten achter dakloosheid.

Lees verder

Maart 2024

Neem deel aan de 20km en zet je actie op!

Loop net zoals Marilyn de 20 km door Brussel met ons en zet je actie op !

Lees haar verhaal over waarom ze heeft gekozen om voor Straatverplegers te lopen.

Lees verder

Maart 2024

JAAR OVERZICHT 2023 Huisvesting redt levens!

2023 werd gekenmerkt door twee bekommernissen die, zoals steeds bij Straatverplegers, snel leiden tot actie: de creatie van huisvesting voor onze patiënten en de verbetering van hun geestelijke gezondheid.

Voor meer info, download ons samenvattend activiteitenverslag!

Lees verder

Januari 2024

Schrijf je in voor de 20km door Brussel 2024 met Straatverplegers

Doe mee met ons team voor de 20km door Brussel op 26 mei 2024, en loop of wandel om jouw engagement voor het einde van dakloosheid te tonen!

Lees verder

December 2023

Recht op huisvesting video

"Je kan pas een stabiel leven opbouwen, als je een dak boven je hoofd hebt. Maar er is in Brussel een enorm tekort aan geschikte woningen, waar dakloze mensen gehuisvest kunnen worden. vzw Straatverplegers heeft er dan ook een voltijdse taak aan, om woonruimte te vinden zodat patiënten van straat gehaald kunnen worden."

Een reportage van BRUZZ voor de campagne Brussel Helpt 2023.

 

Lees verder

December 2023

Er is een oplossing voor dakloosheid: huisvesting

Sedert 2006 heeft Straatverplegers al meer dan 200 mensen in Brussel en Luik opnieuw aan een woning geholpen. In het kader van de campagne "Gift na gift bouwen we aan een toekomst voor dakloze mensen" vertellen Emilie Meessen, medeoprichtster, en Pierre Ryckmans, arts, over de inzet van de VZW bij de zorg voor dakloze mensen door middel van huisvesting.

Lees verder

December 2023

Persbericht: Straatverplegers lanceert wintercampagne

Brussel / Luik; 4 december 2023 - Straatverplegers vzw, een medisch-sociale vereniging die uiterst kwetsbare dakloze mensen in Brussel en Luik aan een vast onderkomen helpt, lanceert haar wintercampagne onder de titel "Gift na gift bouwen aan een toekomst voor dakloze mensen". De campagne loopt van eind november tot eind december en heeft als doel het publiek bewust te maken van de noodzaak een einde te maken aan dakloosheid door middel van huisvesting, publieke solidariteit en het inzamelen van giften.

Lees verder

November 2023

Video: dakloze mensen hebben het moeilijk om een woning te krijgen

Toegang tot een behoorlijke woning is absoluut noodzakelijk om dakloze mensen weer in de samenleving te integreren. Het is de belangrijkste voorwaarde om zich beter te voelen en de nodige stappen op sociaal vlak of met betrekking tot de fysieke/mentale gezondheid te ondernemen. Desondanks ondervinden onze patiënten moeilijkheden bij het verkrijgen van een woning: Eileen en Aymeric, sociale werkers bij Straatverplegers, vertellen over hun ervaringen.

Lees verder

November 2023

Een woning vinden: een echte strijd voor dakloze mensen in Luik

Het is simpel: de oplossing voor dakloosheid is huisvesting. Toch slapen in 2023 nog meer dan 200 mensen in de straten van Luik. Wat zijn de uitdagingen en hoe kunnen we ze aanpakken? Hélène, huisvestingsmanager bij Infirmiers de rue Liège, geeft enkele antwoorden.

Lees verder

November 2023

Samen dakloze mensen een toekomst geven

Het is 2023 en er zijn nog steeds vele mensen die in mensonwaardige omstandigheden op straat slapen. Meer dan 800 in Brussel; meer dan 200 in Luik. Om hun herintegratie in de samenleving te garanderen moeten ze kunnen beschikken over een duurzame, betaalbare, kwaliteitsvolle woning.

Willen jullie ook dat de dingen veranderen? Help ons dan bij het bouwen van een wereld zonder dakloosheid.

Lees verder