Catégorie

Maart 2023

Dakloosheid: Minister Lalieux overtuigd van Housing First projecten

Op dinsdag 21 maart 2023 had het team van Straatverplegers een ontmoeting met de federale minister van Maatschappelijke Integratie en Armoedebestrijding, Karine Lalieux. Op de agenda stonden constructieve uitwisselingen rond een gemeenschappelijke visie: een België waar dakloosheid niet meer bestaat.

Lees verder

Maart 2023

Je bent nooit te oud om de 20KM door Brussel te lopen!

Misschien denk je dat de 20 km van Brussel niets voor jou is? Of zeg je bij jezelf, "daar ben ik te oud voor" ...  Maar wist je dat ook al een 69-jarige man in de kleuren van Straatverplegers de uitdaging is aangegaan?

Lees verder

Maart 2023

“Modules Sweet Home”, een nieuw Housing First project in Neder-over-Heembeek

Op een braakliggend terrein ter beschikking gesteld door het OCMW van de Stad Brussel in Neder-over-Heembeek, installeerden de vzw Straatverplegers en HUMAH srl begin dit jaar vijf woonmodules die een thuis moeten bieden aan voormalig dakloze mensen.

Lees verder

Maart 2023

Word vrijwilliger (v/m/x): opvolging van onze schenkers relaties

De afdeling Communicatie en Fondsenwerving van Straatverplegers werft een vrijwilliger (v/m/x) aan om minstens twee dagen per week (overeen te komen) de schenkers relaties op te volgen.

Lees verder

Maart 2023

Impactstudie: wat is de maatschappelijke bijdrage van Straatverplegers?

Help ons de impact van ons werk te evalueren! Beantwoord vóór 25 april 2023 de vragenlijst die Straatverplegers in samenwerking met het bureau SAW-B heeft opgesteld. Dit is jouw kans om je uit te spreken en ons te helpen ons te verbeteren voor de toekomst, zodat we samen een eind kunnen maken aan dakloosheid.

Lees verder

Maart 2023

Een behoorlijke woning is een mensenrecht

Huisvesting is de oplossing voor dakloosheid. En dat komt goed uit want het recht op behoorlijke huisvesting is in de Belgische Grondwet vastgelegd! In 2020 telde Brussel 5000 dakloze en slecht gehuisveste mensen en de situatie is door de opeenvolgende crises nog verslechterd. Hoe is dat mogelijk?

Lees verder

Maart 2023

Straatverplegers en psychiatrische patiënten

Veel van onze patiënten - en dakloze mensen in het algemeen - zijn psychiatrische patiënten. Straatverplegers probeert hen indien mogelijk altijd zelfstandig te herhuisvesten, maar mentale gezondheid blijft een zeer belangrijke kwestie en vereist zowel korte- als langetermijnzorg.

Lees verder

Maart 2023

In Luik steeds meer problemen om dakloze mensen te huisvesten

Voor Straatverplegers is huisvesting een essentiële etappe bij het helpen van dakloze mensen om zich opnieuw in de maatschappij te integreren. Terwijl het verkrijgen van een behoorlijke woning voor de meeste mensen al een echt gevecht is, stapelen de hindernissen voor de dakloze en gehuisveste mensen zich nog verder op.

Lees verder

Maart 2023

Brussel moet toegang tot sociale woningen voor dakloze mensen vereenvoudigen

Toegang tot betaalbare, duurzame en kwalitatief goede woningen is de sleutel tot de afschaffing van dakloosheid. Daarom moet de Brusselse regering structurele maatregelen nemen om mensen uit de straat te halen. Straatverplegers bepleit, in de aanloop naar de verkiezingen van 2024, de invoering van quota die het voor dakloze mensen makkelijker maken een woning te betrekken.

Lees verder

Maart 2023

Housing Action Day 2023: mobilisatie voor meer toegankelijke woningen

Dit jaar doet Straatverplegers mee aan de Housing Action Day beweging en ons team is present bij de manifestaties op 26 maart 2023, zowel in Brussel als in Luik. Zonder duurzame en betaalbare woningen komt er immers nooit een einde aan dakloosheid. Dat moet veranderen. Doe je mee?

Lees verder

Februari 2023

Contacthonden bewijzen hun nut bij Straatverplegers

In 2021 begon Straatverplegers een project met contacthonden. Gaëlle, verpleegster, en haar hond Walt gingen op bezoek bij mensen die door Straatverplegers opnieuw aan een woning waren geholpen. Sedertdien hebben ze hun nut bewezen en nu hebben we vier honden als “collega’s”.

Lees verder

Februari 2023

Waarom deelnemen aan de financiering van ons handboek “Sortir de la rue”*?

Begin 2023 voert Straatverplegers een crowdfundingcampagne om haar handboek “Sortir de la rue” te actualiseren en te publiceren. Wat is het doel ervan en waarom is het zo belangrijk voor ons om dit handboek te publiceren? Wij geven je er een inzicht in!

Lees verder