De nieuwe editie van ons handboek "Sortir de la rue" (Uit de straat geraken) is nu beschikbaar! Bestel het nu en ontdek de aanpak van Straatverplegers om dakloze mensen te begeleiden naar reïntegratie.

Handleiding "Sortir de la rue" van Straatverplegers

Een handleiding om een eind te maken aan dakloosheid

Dankzij dit boek zijn maatschappelijk werkers, medisch en paramedisch personeel, straathoekwerkers, jeugdwerkers, ordehandhavers, enz. beter gewapend om dakloosheid en de mensen die ermee geconfronteerd worden, te benaderen en te begeleiden.

Emilie Meessen, mede-oprichtster van de vzw Straatverplegers en medeauteur van het handboek: “Dit boek richt zich tot professionals die geconfronteerd worden met een publiek van dakloze mensen, maar ook tot iedereen die geïnteresseerd is, bezorgd is, zich vragen stelt en actie wil ondernemen.”

Nu bestellen

Alles over de methodologie van Straatverplegers

Na vele jaren ervaring op het terrein, verzamelde ons team, met de hulp van journaliste Aurore d'Haeyer, de instrumenten en de kennis die nodig zijn om dakloze mensen te begeleiden, zowel in noodgevallen als op langere termijn. Dit alles in een praktisch handboek.

Het handboek is zeer “hands on” en geeft een antwoord op vragen als:

  • Hoe omgaan met dakloze mensen?
  • Hoe rekening houden met de specifieke moeilijkheden van leven op straat?
  • Hoe hen op ad hoc basis ondersteunen en hen helpen op lange termijn opnieuw huisvesting te vinden?
  • Hoe kunnen we omgaan met deze groep mensen met zulke specifieke verwachtingen en achtergronden?

De verschillende hoofdstukken gaan over het heropbouwen van een zelfbewustzijn op basis van aandacht voor lichaamshygiëne en gezondheid, maar ook over het belang van huisvesting en het vermogen zich opnieuw in de toekomst te projecteren als een individu in de samenleving.

Onze methode heeft zich al bewezen

Sinds 2006 haalde Straatverplegers al meer dan 200 mensen uit de straat in Brussel en Luik. Intussen zijn onze acties gediversifieerd en hebben we nog meer ervaring opgedaan.

"We hebben nu meer expertise in huisvesting en het stabiliseren van mensen in hun huis. We hebben grote vooruitgang geboekt bij hun reïntegratie, waarbij we ons richten op hun middelen en talenten om hen te motiveren nieuwe projecten te ontwikkelen", legt Pierre Ryckmans uit, medisch coördinator van Straatverplegers en een van de auteurs van het handboek.

Bestel nu jouw exemplaar van de handleiding voor 29,50 € (*)

(*) Verzendkosten niet inbegrepen