Mijnheer B.*,

We kennen je al sinds 2006. Ondanks alle beproevingen die het leven je vraagt te overwinnen, verbaas je ons nog steeds. Je hebt een geweldig traject afgelegd.

Meneer B.

Je bent na jaren van de straat af, je hebt in je woning geïnvesteerd, je hebt je hoofd boven water gehouden, je bent weer aan het werk gegaan, om anderen te helpen.

En toen, een paar maanden geleden, veranderde alles weer. Er kwam een donkere periode waarin veel dingen zich opstapelden en je kreeg het moeilijk. Vandaag ben je je huis kwijt, je hebt de opvang verlaten en je staat weer op straat. 14 jaar nadat we elkaar voor het eerst ontmoetten... Een hele shock!

En toch, telkens we je ontmoeten, sla je ons met verstomming.

Want ondanks dit alles blijf je glimlachen, je behoudt je energie en je hoop. Deze passage lijkt geen mislukking voor je te zijn, en je hebt gelijk. Het is geen mislukking, het is een kleine stap achteruit om beter vooruit te geraken, zo gaat je verhaal. Je hebt jezelf bewezen dat je het één keer hebt gedaan, dus waarom niet twee keer?

We zijn trots op je vastberadenheid en we proberen ons erdoor te laten inspireren.

We geloven in je en we zullen je volgen tot het einde!

        - Margaux

(*) We stellen alles in het werk om de privacy van onze patiënten te beschermen en ons beroepsgeheim te respecteren. Toch willen we getuigen hoe onze patiënten moeten overleven en hoe we samen aan hun re-integratie werken. Daarom zijn namen van personen en plaatsen weggelaten of veranderd en reële situaties in een andere context geplaatst. Er is geen rechtstreeks verband tussen de mensen op de foto’s en het hier bovenstaande verhaal.

Meer weten over ons werk?

© P-Y Jortay - Straatverplegers 2020