Deze herfst lanceerde Straatverplegers een campagne om nog in 2023 €50.000 euro in te zamelen voor haar actie tegen dakloosheid in Luik. Dit bedrag hebben we nodig om onze activiteiten op peil te houden ter ondersteuning van onze dakloze en geherhuisveste patiënten.

Jij kunt het verschil maken: hier zijn drie concrete redenen om een gift te doen.

1. Je financiert 200 rondes en medisch-sociale bezoeken

Het team van Straatverplegers gaat in de Luikse straten op zoek naar de meest kwetsbare dakloze mensen. Dankzij deze rondes kunnen we mensen identificeren die onze steun en opvolging nodig hebben.

Wanneer we iemand in aanmerking nemen voor opvolging, komt het team in actie om de nodige hefbomen te gebruiken om de persoon terug naar een woonst te begeleiden. Hefbomen zijn o.a. het verbeteren van de hygiëne, het verzorgen van de mentale en fysieke gezondheid en het op orde brengen van de administratieve situatie van de persoon. Jouw financiële steun dient om deze cruciale acties op het terrein in stand te houden.

bguygfyu

2. Je helpt dakloze mensen uit de straat

Straatverplegers Luik werkt samen met andere verenigingen in de stad die dakloze mensen helpen om een stabiele plaats in de maatschappij te vinden.

Tussen maart 2019 en december 2023 zal het team bijna 20 mensen met succes hebben gehuisvest. Ons werk op lange termijn werpt dus vruchten af. Dankzij jouw steun kunnen we deze inspanningen voortzetten en nog meer dakloze mensen helpen om hun leven weer op te bouwen.

3. Je verzekert de toekomst van ons werk in Luik op lange termijn

In Luik zijn er meer dan 500 dak- en thuisloze mensen van wie er meer dan 200 op straat slapen. We willen deze cijfers tot nul herleiden.

Onze actie in Luik wordt gedeeltelijk gefinancierd door overheidssubsidies, maar deze middelen zijn niet voldoende om volledig te voldoen aan de groeiende behoeften. Om de begroting voor 2023 sluitend te maken, rekenen we daarom op jouw steun.

Jouw gift maakt een echt verschil en stelt ons in staat om de strijd tegen dakloosheid in Luik voort te zetten.

Steun nu onze actie in Luik!

Elke schenking van €40 of meer geeft recht op een fiscaal attest en 45% belastingvrijstelling. Een donatie van €40 kost je dus slechts €22.