Om de communicatie met onze dakloze en weer gehuisveste patiënten te vergemakkelijken, zoeken wij vrijwillige tolken voor verschillende talen. Hun rol? Begeleiding van onze veldteams bij hun ontmoetingen met mensen van buitenlandse afkomst.

Vergemakkelijk onze uitwisseling met de patiënten

In onze begeleiding van de patiënten op straat en bij hen thuis, moeten we werken met kwestbare mensen van over de hele wereld.

Het begeleidende team stoot daarom soms op een taalbarrière.

We werken zoveel mogelijk met vertaaldiensten maar de organisatie daarvan is vaak te complex voor de realiteit van onze patiënten.

Voorwaarden voor vrijwillig tolkwerk

De tolk zal worden gevraagd ons te vergezellen tijdens inspectietochten op straat en bij huisbezoek (in de 19 Brusselse gemeenten).

We zoeken voornamelijk mensen die de volgende talen spreken:

  • Arabisch

  • Pools

  • Roemeens

  • Punjabi

  • Somali

Voor vertaling naar het Frans.

De duur van de vertaling kan variëren van enkele minuten aan de telefoon tot een langere persoonlijke ontmoeting in aanwezigheid van twee vertegenwoordigers van Straatverplegers.

Geïnteresseerd?

We organiseren een voorafgaand gesprek om een ontmoeting af te spreken en om een precies werkkader op te stellen (beroepsgeheim, enz.)

Voor je beschikbaarheid houden we rekening met je mogelijkheden, maar het zal altijd moeten liggen tijdens onze werkuren, dat wil zeggen van maandag tot vrijdag tussen 9 en 17u30.

Voor alle vragen en om je als vrijwilliger op te geven, contacteer Margaux Boitte via info@idr-sv.org.

Ontdek onze andere mogelijkheden voor vrijwilligerswerk!