Vandaag is mevrouw V. ingetrokken in een woning.

Wat een avontuur! Na twee mislukte pogingen zijn we er geraakt.

Mevrouw V. is een patiënte die wat in haar eigen bubbel leeft. Haar realiteit is niet altijd de onze en omgekeerd. We moesten dus creatief zijn, out-of-the box denken en ons aan haar aanpassen. Ook dat is Housing First.

We haalden haar vanmorgen op bij het OCMW. Het is de enige plek waar we zeker zijn dat we haar zullen vinden. Mevrouw dwaalt namelijk graag rond door heel Brussel. Het is niet altijd gemakkelijk om haar op te volgen.

We stelden haar voor met ons mee te gaan naar haar mogelijke toekomstige huis. Mevrouw was verrast, maar toch bereid ons te vergezellen.

We stapten rond in het gemeubelde appartement en het leek haar te bevallen. Ze tekende de enkele noodzakelijke papieren, we gaven haar de sleutel, en een nieuw avontuur kon beginnen!

We hebben toen een moment genomen om haar bed klaar te maken en gingen wat kleine boodschappen doen om de koelkast te vullen en de buurt te ontdekken.

Ze bedankte ons en vroeg ons een telefoonkaart te kopen. Geweldig, want dat maakt het makkelijker om contact op te nemen.

Het einde van dakloosheid is mogelijk!

 

(*) We stellen alles in het werk om de privacy van onze patiënten te beschermen en ons beroepsgeheim te respecteren. Toch willen we getuigen hoe onze patiënten moeten overleven en hoe we samen aan hun re-integratie werken. Daarom zijn namen van personen en plaatsen weggelaten of veranderd en reële situaties in een andere context geplaatst. Er is geen rechtstreeks verband tussen de mensen op de foto’s en het hier bovenstaande verhaal.

Raakt ons werk je? Wil je ons helpen?

© P-Y Jortay - Straatverplegers 2020