Wauw! Onze crowdfundingcampagne is succesvol afgesloten met €42.720 opgehaald. 280 schenkers hebben dit project financieel gesteund. Dat is fantastisch! Dankzij jouw steun zullen 3 ex-dakloze mensen worden gehuisvest in een samenwoonst. Heel erg bedankt voor je deelname!

Een leegstaande woning wordt gerenoveerd

Ter herinnering: de gemeente Anderlecht stelt ons een leegstaande eengezinswoning ter beschikking om mensen die uit de straat zijn gehaald te herhuisvesten. Omdat het huis onbewoonbaar was, moesten we het renoveren. Toen kwamen we op het gekke idee om er een cohousing project te creëren voor drie of vier van onze patiënten! !

Om dit mogelijk te maken, deden we begin april 2023 een beroep op jullie solidariteit. We hadden twee maanden om ons doelbedrag van €40.000 te bereiken. Het was een gok maar we hadden goede hoop dat we jullie konden overtuigen van het belang van dit project. En zo blijkt! /p>

Een patient en een collega van Straatverplegers

Cohousing is een innovatieve en voordelige huisvestingsoplossing

Gedeelde huisvesting is een uitstekende manier om eenzaamheid in huisvesting tegen te gaan, een terugkerend probleem voor onze patiënten die jarenlang op straat hebben geleefd.

Voor ons is het ook een manier om onze patiënten aan te moedigen elkaar te helpen, en hen mondiger te maken ten opzichte van diensten zoals de onze.

Voor onze patiënten is het een kans om aan een nieuw avontuur te beginnen, weg van de straat.

Jouw steun is kostbaar

We gaan nu verder met het werk om de renovatie zo snel mogelijk af te ronden en de geselecteerde patiënten tijdens de zomer te herhuisvesten.

Bedankt voor je hulp om drie mensen te herhuisvesten.
Bedankt dat je in Straatverplegers gelooft.
En tot slot, bedankt dat je opnieuw bewijst dat het beëindigen van dakloosheid een zaak is van iedereen.

Wil je meer weten over ons werk met mensen die we uit de straat hebben gehaald?