In samenwerking met de BICO Federatie biedt Straatverplegers twee tweedaagse opleidingssessies aan voor professionelen die in hun werk geconfronteerd worden met de thema's hygiëne en precariteit.

  • Hoe het onderwerp hygiëne aansnijden, wat vaak als taboe wordt beschouwd, en toch een goede relatie met de betrokken persoon behouden?
  • Hoe behandel je dat probleem op de juiste en gemakkelijkste manier met je patiënten?

De hygiëne-benadering is een van de krachtige hefbomen die Straatverplegers gebruikt om dakloze mensen vanaf het begin te begeleiden. Daarmee streven we er naar hen de controle te laten herwinnen over hun geestelijke en lichamelijke gezondheid.  Zo stellen we hen in staat zichzelf weer in het leven en de toekomst te projecteren.

Doelstelling en methodologie

De opleiding heeft tot doel de deelnemers in staat te stellen hun vrees te overwinnen, maar ook hen de sleutels aan te reiken om deze soms taboe-onderwerpen aan te pakken met het publiek, of dat nu op straat is of in een woning. 

Wij besteden bijzondere aandacht aan het participatief en interactief maken van de opleiding. We gaan uit van uw ervaring door middel van brainstorming en rollenspellen. En we gebruiken hulpmiddelen die eigen zijn aan Straatverplegers en laten de creativiteit van de opleiders de vrije loop. 

Wij zorgen voor een welwillende, positieve en constructieve sfeer.

Wanneer?

  • Donderdag 19 mei en donderdag 2 juni 2022 van 9:00 tot 16:00 uur
  • Donderdag 22 september en donderdag 6 oktober 2022 van 9:00 tot 16:00 uur

Waar?

In de kantoren van Straatverplegers
Gheudestraat, 21-25/4, 1070 Anderlecht

 

Prijs en inschrijving

€ 200 (lunch niet inbegrepen)

* Belangrijk: deze opleidingssessies worden momenteel enkel in het Frans aangeboden 

 

 

Inschrijven is mogelijk via de BICO Federatie: